[Seminarii organizate de AHNR] [Seminarii la care a participat AHNR] [Înapoi]

3 Iunie 1990, Arad

Primul Congres al AHNR - Arad,

  La primul Congres, a fost adoptata o Rezolutie prin care s-a reusit introducerea in Constitutia Romaniei a unui articol pentru protectia speciala a persoanelor cu handicap, indiferent de tipul sau gradul de handicap.

  La propunerea AHNR un articol privind protectia speciala a persoanelor cu handicap a fost introdus in Constitutia Romania.

23 Martie 1992, Dezna, jud. Arad

  Intalnirea ONG-urilor persoanelor cu handicap din Romania cu ocazia incheierii Deceniului  Persoanelor Handicapate .

17 Februarie 1995, Bucuresti

  Conferinta Internationala privind "Protectia sociala a persoanelor cu handicap in Romania – in perioada de tranzitie".

24-25 Octombrie 1996, Bucuresti  

  Simpozion National privind "Monitorizarea Regulilor Standard privind Egalizarea Sanselor pentru Persoanele cu Handicap".

12-13 Septembrie 1998, Bucuresti

  Seminar International privind "Egalizarea sanselor pentru femeile cu handicap – Un inceput pentru Mileniul III-  organizat in colaborare cu Consiliul Europei.

11-12 Mai 2000,  Bucuresti

  Seminarul National "Politica Nationala Guvernamentala de Implementare a Regulilor Standard privind Egalizarea Sanselor pentru Persoanele cu Handicap - Prezent si Viitor"

23 – 24 Noiembrie 2001, Arad

  Seminar national "Spuneti DA scolilor accesibile", organizat cu sprijin tehnic si financiar acordat de  Reprezentanta UNICEF in Romania.

3 Decembrie 2001, Bucuresti

  Seminar International „Peer Suport – Un succes necesar femeilor cu handicap din Romania" organizat cu ocazia zilei de 3 Decembrie – Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap. Acest seminar a incheiat proiectul „DEEP" desfasurat in perioada septembrie 1999 – decembrie 2001 in parteneriat cu Finlanda si Suedia in cadrul Programului SOCRATES.

17 Mai 2002, Bucuresti

  Seminar National „Accesibilitatea – o chestiune de demnitate" organizat cu sprijin tehnic si financiar acordat de  Reprezentanta UNICEF in Romania.

30 Mai 2003, Bucuresti

  Seminar National „Anuntul Handicapului" organizat cu sprijin financiar si tehnic acordat de  Reprezentanta UNICEF in Romania. 

11 Iulie 2003, Bucuresti

  Seminar International „Accesibilitatea – o problema de demnitate pentru intreaga societate" organizat cu sprijin tehnic si financiar acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

20 Aprilie 2004, Bucuresti

  Conferinta Nationala cu participare internationala „Persoanele cu Dizabilitati din Romania – Prezent si Perspective" – organizat cu sprijin tehnic si financiar acordat de Forumul European al Dizabilitatii – EDF.

15 Septembrie 2004, Bucuresti

  Intalnirea publica "De ce o lege noua", in cadrul careia s-a prezentat, explicat, si dezbatut continutul proiectului de lege  "Egalizarea Sanselor pentru persoanele cu handicap din Romania", organizata cu sprijin tehnic si financiar acordat de Fundatia pentru o Societate Deschisa.

19 Noiembrie 2004, Bucuresti

   Lansarea oficiala a primului ghid din Romania "Anuntul handicapului, pe intelesul tuturor" organizata cu sprijin tehnic si financiar acordat de Reprezentanta UNICEF in Romania.

19-20 Noiembrie 2004

   Formarea primelor persoane resursa pentru anuntul handicapului, eveniment organizat cu sprijin tehnic si financiar acordat de Reprezentanta UNICEF in Romania.